Galeria

MAS LLUNES GARRIGUELLA (EMPORDÀ) la feina ben feta no te fronteres…


Excel·lent tracte ens va donar la Pilar amb la visita que varem fer al Mas Llunes un celler de Garriguella que recomenem visiteu.

Ens varem trobar un celler meticulosament treballat amb uns vins perfilats fins el darrer detall en aromes i color. Fins i tot els nom de cada ampolla te un llarg perqué: Cercium, Rhodes, Emporion, Nivia i els Maragdes. Imperdible la seva Garnatxa dolça un vi per gaudir en una sobretaula o amb quatre galetes a l’hora de berenar.

En resum com deien aquells LA FEINA BEN FETA NO TE FRONTERES….

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

CERCIUM

CERCIUM

CUPATGE: Garnatxa (51%), Samsó (38%), Syrah (11%)

EL NOM:La Tramuntana, anomenada Cercium a les cròniques dels historiadors romans, ha marcat des de sempre el caràcter de la gent i els vins de l’Empordà. El vi CERCIUM prové de les vinyes del Mas Llunes, cultivades a Garriguella en terrenys aspres i molt influenciats per aquest fort vent del nord.

RHODES

RHODES

RHODES

CUPATGE: Samsó (54%), Syrah (30%), Merlot (16%)

EL NOM:Rhodes, l’actual Roses, fundada al segle VIII aC pels rodis, és la colònia grega més antiga de Catalunya i molt probablement, les serralades prelitorals de Rodes i l’Albera configuren el paisatge vitícola més antic de la península ibèrica. La rosa vista des de sota, que decora l’etiqueta, és el símbol deRHODES a les antigues monedes (dracmes) de la colònia.

EMPORION

CUPATGE: Cabernet Sauvignon (70%), Merlot (15%), Syrah (15%)

EL NOM:és el nom de l´antiga colònia grega fundada pels foceus, l´actual Empúries, on es van trobar les referències vitivinícoles més antigues de la península ibèrica, datades el segle VI aC. i d’on prové el nom EMPORDÀ que identifica la comarca i la Denominació d´Origen.  El cavall alat Pegàs identificava EMPORION a les monedes (dracmes) que s´encunyaven a la colonia en època dels grecs i posteriorment dels romans.

Nivia

CUPATGE: Garnatxa blanca (63%), Samsó blanc (37%)

EL NOM:Aquest vi neix de raïm conreat en vinyes de Garnatxa i Samsó, situades en costers pissarrosos, des d’on és possible divisar el mar i les muntanyes del Canigó, nevades bona part de l’any. El seu nom (“De neu” en català) i el cristall de neu que adorna l’etiqueta estan inspirats en aquest paisatge singular. El color blau del nom ens recorda el mar i el groc els reflexes daurats del vi.

Tots aquests vins també el pordeu trobar a http://www.somsemporda.com

Deixa un comentari